EL, care n-a crutat nici chiar pe FIUL SAU, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, împreuna cu EL, toate lucrurile. (Romani 8:32)
Religia Îl face pe Dumnezeu să pară un bătrân zgârcit, arţăgos, surd, încet, care iartă greu şi foarte greu de mulţumit. Ritualurile dezvoltate de-a lungul timpului în cadrul religiilor ne stau dovadă că cel care crede într-un astfel de Dumnezeu e un om tot timpul frământat, plin de îndoieli, şi un sclav greu de eliberat.
Ce diferită imagine promovează religia faţă de ceea ce ne spune Biblia! Dumnezeului nostru Îi place să ofere, nu-I place să se certe, este atent la tânjirile inimii noastre, nu ţine mania, şi nu-I trebuie decât o inimă smerită ca să se bucure. Câtă libertate ne oferă credinţa într-un asemenea Dumnezeu!
Dar ceea ce e cel mai important, cred eu, din toate aceste lucruri este că EL ESTE UN DUMNEZEU GENEROS. Dragostea Lui pentru noi nu poate fi măsurată, şi nici comparată cu nimic altceva din lumea asta. Este cel mai pur şi mai nobil lucru care poate exista, este ingredientul care schimbă milioane şi milioane de oameni în fiecare zi, de 2,000 ani încoace. Protecţia lui nu vine cu măsură…cine a fost cu mine cu maşina (la început!) poate să stea mărturie cât de puternic protejează mâna lui Dumnezeu pe oamenii lui. Mai ţineţi minte drumul spre Budapesta? ALELUIA!!! Mai mult, El ne promite să ne dea tot ce avem nevoie aici pe pământ + o moştenire şi ne pregăteşte un loc în cer, unde vom fi întotdeauna cu El şi vom împărăţi împreună cu El. Vă daţi seama ce Dumnezeu generos avem?!
Ce putem noi învăţa din asta? Putem să învăţăm să fim şi noi generoşi. Cred că toată lumea practică generozitatea financiară, dar haideţi să începem să facem şi lucrurile pe care ar trebui să le facem, nu doar pe cele pe care ar trebuie să nu le lăsăm nefăcute.
Să începem să practicăm o generozitate a inimii, nu doar a buzunarului. Cum putem face asta?
- să oferim un zâmbet cuiva (da, fără motiv)
- să salutăm oamenii (uneori un salut înseamnă aşa de mult!)
- să nu fim indiferenţi la Samaritenii din jurul nostru
- să ne dăm întâietate unul altuia
- să nu discriminăm pe nimeni, chiar dacă asta ne-ar costa renunţarea la prejudiciile noastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu